Étrend-kiegészítők

Amit az étrend-kiegészítők kapcsán tudni érdemes.

Étrendkiegészítők

Étrendkiegészítők fontosságaEgészségünk fenntartásának fontossága nem kérdéses, azonban köszönhetően a stressz hatásainak, az egészségtelenebb étrendnek, a kevés mozgásnak, megváltozott életkörülményeinknek, ez egyre nehezebben megvalósítható. Szervezetünknek egyre nagyobb adag vitaminra, nyomelemre, ásványi anyag pótlásra van szüksége. Az étkezési, életviteli szokásaink megváltoztatása mellett egyre nagyobb igény van a különböző étrend kiegészítők fogyasztására is, azonban fontos, hogy ezek természetes alapanyagúak legyenek.

Az étrend kiegészítő olyan gyógyszernek nem minősülő készítmény, amely élettani hatást vált ki.

Étrend kiegészítő lehet vitamin, nyomelem, ásványi anyag, enzimek, antioxidánsok, állati és növényi eredetű kivonatok. Az étrend kiegészítők fogyasztását mindenkinek ajánljuk, azonban nem mindenkinek azonos mennyiségben.
A cikk folytatása »

Multivitaminok

A multivitaminok jelentőssége, hasznosságaFelgyorsult világunkban a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz felfokozott hatásai megkövetelik az intenzív vitaminbevitellel a vitaminok, ásványi anyagok  pótlását.

A vitaminok pótlása elsősorban táplálkozással történik, hiszen egy-egy zöldség, gyümölcs, egyéb élelmiszer akár több ezer vitamint, ásványi anyagot is tartalmazhat.

Étrendünk kialakítása a napi vitaminigényünknek megfelelően nem minden nap megoldott, ezért a nem kielégítő vitamin, ásványi anyag, illetve az ételek különböző vitamin tartalma egyszerre több vitamin pótlását is igényli, ezért egyszerű és komplex megoldás a multivitaminok szedése.
A cikk folytatása »

Szintetikus vitaminok

A szintetikus vitaminok fontossága, szerepeBizonyosan sokakban felmerül a vitaminokkal kapcsolatban a szintetikus és természetes vitaminok közötti különbség.

Az egyik legfontosabb különbség, hogy a természetes vitaminok, vitaminforrások a vitaminon kívül ásványi anyagokat, a vitamin hatékony felszívódásához szükséges ásványi anyagokat is tartalmaznak, míg a szintetikus vitamin a természetes vitaminok izolált részei, így a szervezet a szintetikus vitamin hatékonyságához, egyáltalán a felszívódásához szükséges ásványi anyagokat a szervezettől vonja el. A szintetikus vitamin csökkenti a tápanyag hasznosulását, megterheli a szervezetet.
A cikk folytatása »